לעבור תאונת דרכים לעולם אינה חוויה פשוטה, אך מי שהיה רגיל לנהל אורח חיים שמשלב אימון גופני באופן קבוע, עשוי להיתקל בשורה של קשיים נוספים. לא רק שיש לדעת כיצד לחזור לשגרה, אלא גם יש להבין כיצד ניתן לחזור באופן מושכל לשגרת האימונים מבלי להזיק לגוף, ובו זמנית גם מבלי לוותר. מכאן שאם חוויתם תאונת דרכים ואתם נוטים להתאמן באופן רציף, עליכם לדעת לא רק כיצד למצות את סך הזכויות שמגיעות בעקבות תביעת נזיקין, אלא גם יש להבין מתי ניתן לחזור להתאמן, באיזה קצב ומה יכול לסייע.

ממצים את סך הזכויות המשפטיות

כיצד אם כן מצליחים לחזור לשגרה? ובכן רגע לפני שנסביר כיצד נכון לחזור לאימון גופני לאחר פציעה, נעצור להבהיר שבמקרים של תאונות דרכים חשוב למצות את כל הזכויות שמגיעות כחוק מטעם תביעות נזיקין. מה בפועל זה אומר? מדובר בפיצוי מקיף שנוגע לנזקי גוף. הפיצוי כולל פיצוי כספי בגין כאב וסבל ואף חשוב לדעת שקיים פיצוי בגין אובדן כושר השתכרות, ושניתן פיצוי בגין שורת הוצאות שנובעות מאופי הפציעה. עוד נרחיב שהיקף הפיצוי מושפע מהיקף הפגיעה והשלכותיה. הן מבחינת חומרת המצב והן מבחינת פרק זמן. כמו כן, חשוב לדעת שמוטב להשיג ייצוג משפטי בהקדם, אם כדי למצות את הדין ואף כיוון שבמקרה של פגיעה בגין תאונת דרכים ניתן להשיג פיצוי מהיר (מוטב לנצל זאת).

כך פועלים לאחר תאונת דרכים

יש להיות ערוכים לכך שכמו בכל הליך משפטי, כך גם במקרה של תביעה בגין תאונת דרכים, לא יאחרו להגיע סירובים מטעם חברת הביטוח. חברת הביטוח יכולה לטעון שהביטוח לא היה בתוקף, שהפציעה אינה תוצאה ישירה של התאונה וכדומה, משמע חשוב להיתמך בעורך דין שבקיא בנישה. מה עוד מוטב לעשות ישר לאחר הפציעה? להשיג את מרב הטיפולים הנחוצים וכמובן לשמור כל קבלה רלוונטית, כך שההוצאות לא יפלו עליכם. עוד נציין שגם אם לא מפונים מהזירה באמבולנס, עדיין מומלץ לגשת למיון ולעבור אבחון רפואי, כך שאם בהמשך המצב יחמיר, יהיה יותר קל להוכיח את חומרת המקרה ולהשיג פיצויים. נוסף לכך, מוטב לפנות למשטרה ולדווח על המקרה, וזאת שוב מתוך מטרה לתמוך בסיכויים להשיג את המרב מתביעת הנזיקין.

 

 

צעד אחר צעד – חוזרים להתאמן

רבים שעברו פציעה להוטים לחזור לנקודה שבה הם הפסיקו להתאמן, אך במקביל רבים גם עשויים לחשוש. אם כי חלף זמן רב והם יצאו מכושר ואם כי הגוף עבר זעזוע משמעותי ועל כן אין לצפות שימשיך מאותה נקודה. מה אם כן עושים? ובכן לרוב מומלץ להשקיע באימוני פיזיותרפיה, ואף יש להמשיך עם הפיזיותרפיסט גם לאחר שחוזרים להתעמל. מדוע? אם כדי שתהיה ברקע דמות מקצועית שתעקוב אחר מצבכם ואם כדי שתהיה ברקע דמות שתנחה ממה להימנע, למה לשים דגש וכדומה.

חשיבות הנחייה מקצועית

באופן כללי לאחר תאונה נוהגים לעודד את ההחלמה של הרקמות טרם חוזרים להתאמן. המטרה היא להחזיר את הכוח לשרירים ולשקם את טווח התנועה. לאחר מכן נוהגים לעבוד על בניית כוח סימטרי לגוף ומסת שריר, כאשר יש לשמור על טווחי מנוחה. מה עוד? חשוב לבחון כמה מעמיסים על הרקמות שנפגעו, משמע הנחייה מקצועית הכרחית.

משקמים את הנפש

לאחר שדיברנו על מה נדרשים לעשות מבחינת התנהלות רפואית וחזרה הדרגתית לאימונים, נעצור לציין שגם את הנפש נדרשים לשקם. מתאמנים רבים שיצאו מהמסלול בשל תאונה עשויים להישבר ברמה המנטאלית. לא רק שחוששים לחזור לאתגר את הגוף הפצוע וגם חוזרים כמה צעדים אחורה. בנקודה זו מוטב לשאוב השראה משלל מתאמנים שנפצעו וחזרו למסלול, ובו זמנית לחזור להאמין בעצמנו. בהצלחה!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.