בשנים האחרונות, כחלק מהמודעות ההולכת וגוברת לאימוץ אורח חיים בריא, אנשים רבים הכניסו לשגרת חייהם את הכושר הגופני. פעילות גופנית ללא ספק משפרת את איכות החיים, מסייעת לירידה במשקל ואף עשויה לעזור בפתרון מצבים רפואיים מסוימים. ריצה היא דוגמה נהדרת לפעילות גופנית פופולרית, ולא בכדי תוכלו לראות לא מעט אנשים רצים ברחוב או בפארקים הסמוכים לביתכם, בין אם הם רצים כקבוצה ובין אם כיחידים. אולם, למרות שמדובר בפעילות גופנית מצוינת, לא מעט רצים עלולים למצוא את עצמם סובלים מכאבים ברגליים. למה זה קורה, ולמה חשוב שלא להתעלם מהכאבים הללו? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

כאבי רגליים אחרי ריצה

רגע לפני שניגש לפירוט הסיבות לכאבים ברגליים והטיפול בעניין, חשוב שנבין תחילה למה הדבר קורה. ריצה היא פעילות גופנית בריאה ביותר ואחד היתרונות שלה הוא כמובן הנגישות שלה לכולם, במיוחד משום שהיא אינה עולה כסף ואינה דורשת אביזרים מיוחדים כדי לבצע אותה, פרט לנעלי ריצה טובות.

עם זאת, יש לזכות כי אחד העקרונות החשובים ביותר בריצה זה שהיא צריכה להתבצע בהדרגה. כלומר, אדם שלא רץ מעולם אולי יצליח לרוץ 5 קילומטרים בבת אחת, אך עלולות להיות לכך השלכות כמו כאבים או נזק של ממש. יש להתחיל לרוץ בצורה מתונה ולהגביר את העצימות ואת המרחקים ככל שמשפרים את הביצועים ונכנסים לכושר, עדיף בליווי מאמן (לפחות בהתחלה). כמו כן, מומלץ להתחיל לרוץ רק לאחר בדיקת רופא המאשרת כי אין מניעה לכך, גם אם אתם אנשים בריאים ללא מחלות רקע ידועות.

מה יכול לגרום לכאבים אחרי ריצה?

יש יתרונות רבים לריצה, אך גם האצנים המקצועיים ביותר עלולים למצוא את עצמם סובלים מכאבים כאלה ואחרים באזור הרגליים. ריכזנו עבורכם שלוש מפציעות הספורט השכיחות ביותר כתוצאה מריצה:

שין ספלינט

מרגישים כאב באזור עצם השוק? ייתכן שמדובר בשין ספלינט. שין ספלינט היא תופעה המתארת קרעים מיקרוסקופיים בשריר השוק, מה שגורם לכאבים ולעתים אפילו לנפיחות באזור, ומי שנמצאים בסיכוי גבוה לסבול מכאבים אלו הם בעיקר רצים מתחילים.

 

 

שברי מאמץ

אם אתם מרגישים כאבים שמקורם בעצמות הרגליים, יכול להיות שמדובר בשברי מאמץ. שברי מאמץ הם למעשה סדקים זעירים ביותר הנגרמים לעצם כתוצאה מפעילות מאומצת חוזרת ונשנית המפעילה עומסים כבדים על עצם מסוימת. שברי מאמץ יכולים לכאורה להתפתח בכל עצם, אולם הם שכיחים בעיקר בעצמות הרגליים משום שעצמות הרגליים הן אלה שנושאות את עיקר העומס.

דלקות

גם דלקות ברגליים הן תופעה נפוצה מאוד בקרב רצים, בין אם מדובר בדלקת גידים (טנטינידיס) ובין אם מדובר בדלקות בשרירי הרגליים. דלקות שכיחות הינן דלקת בגידי הקרסול או דלקת בשרירים שבין הברך לקרסול, והן בדרך כלל נגרמות כתוצאה מעלייה פתאומית בתדירות האימונים או בעצימותם.

טיפול בכאבים

אם אתם סובלים מכאבי רגליים ברמה כזו או אחרת בעקבות אימוני ריצה, אנחנו ממליצים לכם בראש ובראשונה לפנות לייעוץ רפואי אצל רופא, בעדיפות לרופא שמתמחה בפציעות ספורט. רופא כזה יוכל לאבחן את הגורם לכאב ולהעניק לכם את הטיפול המיטבי בהתאם לחומרת המצב שלכם. על פי רוב, דלקות, שברי מאמץ וכאבי רגליים באופן כללי, חולפים מעצמם הודות ליכולת הנפלאה של הגוף לשקם את עצמו, וכל שיידרש לכם זה מנוחה לתקופה מסוימת. עם זאת, לעתים יש צורך בטיפולים נוספים, בין אם טיפולים תרופתיים ובין אם טיפולים פיזיותרפיים, וזאת יקבע הרופא המטפל שלכם.

סיכום

לסיכום, ריצה היא פעילות גופנית נפלאה ובריאה שתורמת לא מעט לבריאותנו, אולם יש לבצע אותה בעדינות, בזהירות ובהשגחה, לפחות בהתחלה. אם אתם סובלים מכאבי רגליים כתוצאה מריצה מאומצת, פנו לייעוץ רפואי בהקדם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.