זה לא סוד שהבשר האדום סובל ממשבר תדמיתי בשנים האחרונות, במיוחד לאור מחקרים רבים שנערכו לאחרונה וגילו ממצאים מדאיגים הנוגעים לצריכת בשר מעובד או לצריכתו בכמות הגדולה מהכמות היומית המומלצת. אבל האם בשר בקר אכן מזיק לנו עד כדי כך? במאמר זה נציג בפניכם דווקא את היתרונות הבריאותיים של הבשר, ונסביר למה ואיך כדאי לכם לשלב אותו בתפריט היומי שלכם.

מהו בשר אדום?

בשר בקר, הידוע גם בכינויו "בשר אדום", הוא בשר שמקורו בשרירי הפרה וניתן להשיג אותו כיום בקלות בכל מקום. תוכלו למצוא בשר בקר ברשתות הסופרים השונות, באטליזים כמו אטליז בגבעתיים וכדומה. הבשר הוא אחד המרכיבים המרכזיים בתזונתם של רבים מבני האדם, אולם צריכתו שנויה במחלוקת, הן מהבחינות המוסריות של אכילתו הן מבחינת השפעותיו הבריאותיות על בני האדם. עם זאת, בשר הבקר משמש מקור נהדר לחלבון, למינרלים חשובים כמו ברזל ואבץ, ויטמינים ונוגדי חמצון. אז מה עדיף, לצרוך בשר בקר או להימנע מאכילתו לחלוטין?

בשר בקר – מקור טוב לחלבון

חלבון הוא רכיב המשמש כאבן בניין של תאים ורקמות בגוף, והוא חיוני לכולם – לספורטאים, לילדים, לתינוקות, לנשים ולגברים. צריכת חלבון מן החי טובה מאוד לבריאותנו, במיוחד בשל תרומתו החשובה לעלייה במסת השריר שלנו, ולכן ספורטאים רבים יודעים שלאחר אימון גופני קיים חלון הזדמנויות קצר שבמסגרתו מומלץ לאכול ארוחה הכוללת כמות יפה של חלבון, לרבות ביצים, בשר או שייק חלבון. במהלך האימון הגופני אנחנו פוצעים את רקמות השרירים כתוצאה מהעומס המכני שאנחנו מפעילים על השרירים, כך שאכילת החלבון לאחר האימון מאפשר לשריר להחלים ואף להתחזק ולגדול. בבשר בקר טרי יש כמות גדולה מאוד של חלבון שתורמת לבניית תאים ורקמות, לגדילה של השרירים ולבניית ה-DNA. כמו כן, בשר הבקר עשיר בחומצות אמינו שמסייעות גם הן בבניית מסת השריר ומסייעות לתהליכי חילוף החומרים של הגלוקוז.

 

 

ויטמינים ומינרלים חיוניים

הוויטמינים והמינרלים החיוניים לגופנו נמצאים גם הם בבשר האדום, ולמעשה בשר בקר הוא החלבון מן החי העשיר ביותר בברזל, באבץ, ובוויטמין B12. בשר אדום עשיר מאוד בברזל, מינרל הנחוץ לנשיאת החמצן ברחבי הגוף ולתהליך חילוף החומרים, כך שמחסור בברזל עלול להפחית את אספקת החמצן לרקמות ולגרום לאנמיה. באשר ל-B12, מדובר בוויטמין חיוני מאוד שנמצא בעל תפקיד בייצור כדוריות הדם האדומות ושל תאי דם, אם כי הגוף שלנו לא יודע לייצר ויטמין זה באופן טבעי ואנחנו מוכרחים לצרוך אותו בתזונה שלנו. מחסור בוויטמין זה גם הוא עלול להוביל לאנמיה, לדיכאון, לפגיעה עצבית ולהפרעות התפתחותיות.

כיצד מומלץ לצרוך את הבשר?

חשוב להגיד זאת – בשר בקר במינונים גבוהים אינו מיטיב עימנו, למרות יתרונותיו הבריאותיים. צריכה מופרזת של בשק בקר עלולה לגרום לעלייה בסיכון של מחלות לב וכלי דם, השמנת יתר, עלייה בכולסטרול הרע, ויש אפילו מחקרים התומכים בקשר בין צריכה מוגברת של בשר בקר לבין תחלואה בסרטן. עם זאת, צריכת בשר בקר טרי ואיכותי במינונים הנכונים יכולה ללא ספק לתרום לבריאותנו התקינה. בכל הנוגע למינונים הנכונים עבורכם, אנחנו ממליצים להתייעץ עם אנשי מקצוע כמו רופאים או תזונאים, ובכל הנוגע לסוג הבשר, מומלץ לבחור בבשר אדום איכותי וטרי שאינו מעובד.

סיכום

לסיכום, לבשר הבקר יש מוניטין שנוי במחלוקת בקרב האוכלוסייה, אך חשוב לזכור שמדובר במוצר שאפשר ואף רצוי לשלב בתזונה שלנו, כל עוד סוג הבשר הוא איכותי והוא נצרך במינון המומלץ.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.