ספורט חשוב עבור הנפש והגוף ועל כן אם התחלת להתאמן – את עושה לעצמך רק טוב, עתה נותר להתמיד וכמובן שלרכוש ציוד מתאים. ראוי להבין שלציוד ספורט יש השפעה רבה על סך החוויה, וזאת כי הוא מאפשר לחוש יותר בנוח, לייעל את הפעולה, להיראות יותר טוב אל מול עצמנו ואף להרגיש יותר מחויבים, ולו כי השקענו ורכשנו ממיטב כספנו. עם זאת, יש לקחת בחשבון שאם נמצאים בהתחלה, אין למהר לרכוש את כל רשימת הציוד שניתן למצוא. אז מה כן רוכשים? בואי נבחן ביחד את ההתנהלות הרצויה.
ציוד שתמיד טוב לרכוש
יש ציוד שתמיד חכם לרכוש, בין אם מדובר בשיעורי פילאטיס, יוגה, אירובי, או אימוני כושר. כך למשל מומלץ לרכוש טייץ לנשים שיאפשר תנועה ונוחות מקסימאלית ובנוסף יכניס לאווירה ספורטיבית. מזרן יוגה אישי, ולו כי מתכוונים להתאמן בבית או מתחת לכיפת השמיים – אומנם מחוץ לסטודיו, אך מבלי לוותר על נוחות. בקבוק מים ספורטיבי, כדור פיזיו לצד רצועת אחיזה לכדור הפיזיו, וזאת כי סדר וארגון חשובים ביותר גם בדרך לאימון. נעלי ספורט גמישות וקלות משקל, גרביים נושמות וכמובן שגם ניתן לשקול רכישה מעט יותר מתקדמת – כגון גומיות טרה, כדור אוברבול ומשקולת.
שתי קטגוריות
לאור הדברים, את ציוד הכושר ניתן לחלק לשתי קטגוריות עיקריות: ציוד שעשוי להיות ייעודי עבור מגוון תחומי ספורט וציוד שהוא נטו ייעודי עבור תחום מסוים. כך למשל גם אם התחלת ללמוד פילאטיס רק לאחרונה ומחר ייתכן שתשני את דעתך, יהיה זה חכם לרכוש טייץ נוח, מגבת יוגה ומזרן יוגה, ולו עבור מגוון פעולות אחרות.
ציוד מותאם צורך
כל תחום ספורטיבי והציוד השונה שהוא מצריך. כך למשל ניתן למצוא שעבור יוגה ניתן לרכוש רצועת יוגה, גלגל יוגה, בלוק יוגה, מגבת יוגה, תיק רשת למזרן, חצי כרית ישיבה ועוד. עבור פילאטיס ניתן למצוא כרית צוואר חצי עגולה, משולש אימון, טבעת פילאטיס, כדור אוברבול וכדומה, ועבור פילאטיס ניתן למצוא מדרגה ארובית, משקולת ידיים, גלגל בטן, דלגית ועוד. עם זאת, האם כל זאת נכון לרכוש גם כשנמצאים רק בתחילת הדרך? כן! סה"כ מדובר בציוד שאינו יקר ושמאפשר לבצע מגוון פעולות רצויות. מכאן שלא פעם חשוב להראות רצינות, ולו על מנת לקבל כוחות להתמיד.
הדברים שלא תרכשו בתחילת הדרך
לעיתים קל להבין מה לרכוש באמצעות שלילה, ועל כן נציין שאין לרכוש ציוד שהמאמן לא המליץ עליו, אין לרכוש ציוד שעולה הרבה (אם טרם בטוחים ברמת הרצינות), אין לרכוש ציוד שאין לכם מקום עבורו, אין לרכוש ציוד שמחולק בזמן החוג ואין לרכוש כמה סוגים מכל דבר, אלא בהתחלה יש להתמקד. כך למשל אם עושים פילאטיס, יש להיצמד לרשימה של מאמנת הכושר ולרכוש ביגוד נוח ואף כרית לצוואר, אך יחד עם זאת אין למהר לרכוש ציוד שטרם התחלת לעבוד עמו (כי הוא דורש רמת התנסות יותר גבוהה), אין לרכוש גומיות טרה שמחולקות בשיעור ואין למהר לרכוש ציוד עבור הבית – כגון אוסף משקולות, או אריח בלימה מקצועי.
לא עוד הזדמנות לעשות שופינג!
נסכם ונציין שיש להפעיל שיקול דעת, אין להיות נמהרים, יש להבין שספורט אינו עוד הזדמנות לעשות שופינג ושאם כבר כן רוכשים, אז יש לבחון היטב איזה סוג מעדיפים, למה הוא ישרת, היכן נשמור אותו וכדומה, כאשר גם שיקולי שינוע, ניקוי ואחסון יש לקחת בחשבון. מה נותר? להמשיך לעשות ספורט – הכוח המניע של הנשמה!