הספורט בהחלט בריא לבריאות, אך במקרים מסוימים עשוי להוביל לנזק ממשי, כזה שצריך התערבות כירורגית. במקביל, ניתוח אמור להטיב את המצב הקיים, אך לעיתים עשוי לגרום לנזק משני/חלופי. מכאן שבחיים עשויות לצוץ הפתעות, ועל כן תמיד יש לבחון כיצד ניתן להפיק את המרב מהמצב הקיים. אז אם אכן עברתם ניתוח שיקומי בעקבות פציעה ספורטיבית ויצאתם ממנו עם נזק משמעותי, בהחלט כדאי לכם לבחון האם מגיעים לכם פיצויים, כאשר מראש נציין שפיצויים בגין תביעת רשלנות עשויים להיות מאוד גבוהים.

מהי רשלנות רפואית?

מהי אם כן רשלנות רפואית? ובכן מדובר במקרה שבו הליך טיפולי הוביל לנזק ממשי, וזאת בשל התנהלות רשלנית, התנהלות שאינה מיישרת קו עם מידת הזהירות שמצופה מכל רופא סביר. כיצד אם כן מוגדרת רשלנות רפואית בניתוח? ובכן מדובר בטיפול לקוי בניתוח שהוביל לנזק משמעותי. כאן חשוב להבהיר שטיפול לקוי בניתוח אינו מסתכם רק בשימוש בחומר הרדמה לא מתאים, באי ניתוח של הרגל הנכונה וכדומה, אלא ייתכן שגם מדובר באי בהסכמה מדעת (מצב שבו הרופא מוביל לניתוח מסוים מבלי להסביר למטופל מהם סך המשתנים הרלוונטיים, כגון חלופות וסיכונים), בחוסר מעקב מקצועי בתום הניתוח וכדומה.

קיים חשד? פועלים ומבררים!

ראוי להבין שרשלנות רפואית יכולה להיגרם בשל מגוון תרחישים. יכולה להיגרם בשל הליך קוסמטי, טיפולי שיניים, ליווי הריון, שירותי טיפת חלב וכדומה. הרעיון הוא שכל הליך רפואי שמעורר חשד לגבי איכות ההתנהלות וכל הליך רפואי שבמקביל לחשד כולל נזק מהותי, מצדיק לערוך בירור מקצועי. מכאן שאם חושדים שהנזק שממנו סובלים נוצר בעקבות הליך כירורגי רשלני, מומלץ להתחיל לבחון את הדברים בהקדם הניתן. מה אם כן נדרשים לעשות? בסה"כ מספר פעולות פשוטות!

 

 

יוצאים לדרך!

הדבר הראשון שיש לעשות זה לערוך שיחת התייעצות עם עורך דין מקצועי בתחום, כך שהוא יידע להכריע האם יש מקום להגיש תביעה. אם מתבהר שאכן יש טעם להגיש תביעה, תידרשו לעבור אבחון של רופא מומחה בתחום שעומד על הפרק, וזאת כדי שהוא יבנה עדות תומכת, כזו שתוביל את הקו המשפטי לטובתכם. מה עוד נדרשים לעשות אם אכן חושבים להגיש תביעה? להעלות על דף את רצף האירועים כפי שזוכרים, ולהתחיל לאסוף כל מסמך שעשוי להוות עדות. מדובר בהפניות והנחיות רפואיות, בממצאי בדיקות, בסיכומי מפגש, בהוצאות רלוונטיות וכדומה.

ייצוג מקצועי – לא עוד הוצאה

ראוי לציין שאם חוששים לתבוע, טוב לדעת שכל עוד עורך הדין מאמין במקרה שלכם, הסיכויים לטובתכם. מדוע? כיוון שעורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית אינם מרוויחים, אלא אם כן הם מנצחים בתביעה, כלומר הם אינם גובים תשלום במקרה של הפסד. מהו אם כן גובה התשלום? אחוז ידוע מראש מסך הפיצויים. עם זאת, קחו בחשבון שישנן הוצאות צדדיות, אך הן אינן משמעותיות. מהי אם כן ההוצאה הגבוהה ביותר? בדיקה של רופא מומחה. מדובר בהוצאה שנעה בין 5 ל-15 אלף ש"ח.

לסיכום

אם אכן עברתם הליך כירורגי ויצאתם ממנו עם פגיעה קשה (נפשית או פיזית), יש לעצור לבחון האם חושדים שהצוות הרפואי סטה מדרך ההתנהלות הסבירה. אם אכן יש חשד שההתנהלות הייתה רשלנית, בהחלט רצוי לקחת את החשד שלב אחד קדימה – להתייעץ עם עו"ד מקצועי. פה נסכם שעו"ד שמלווה אותכם חייב להתמחות נקודתית בתחום – ברשלנות רפואית בניתוח שנוגע למקרה הפרטי שלכם. בהצלחה!