ביטוח מדריכי פילאטיס

מצד אחד אנשים באים לעשות שיעור פילאטיס באווירה נינוחה, אך מצד שני מתאמנים עשויים לתבוע את המאמן בגין נזק שאירע בעת האימון. מה אם כן עושים, מהי האחריות של המתאמן כלפי המתאמנים, מהם ההבדלים בין מאמן שכיר לעצמאי, אלו ביטוחים קיימים בתחום ולמה חשוב לשים לב? ובכן אם גם אתם מבקשים לעסוק בפילאטיס ולהתמקד בנשימות וביציבה נכונה, ולא להיות מוטרדים מהיבטים משפטיים שעשויים להפיל את העסק (או לפגוע במוניטין), מוזמנים אחת ולתמיד להבין האם כדאי לעשות ביטוח מדריכי פילאטיס ואף מדוע זה הכרחי.

נמנעים מתביעת נזיקין ורשלנות

חשוב להבין שגם באימון רגוע כמו פילאטיס עשויים להיגרם נזקים גופניים, כאלו שמובילים לתביעת רשלנות. מכאן שחכם להיות מוגנים ורצוי להחזיק בביטוח שכולל התייחסות לנקודות הבאות: ביטוח צד שלישי שנוגע למצב בו מתאמן נפגע מתנאי הסטודיו (או מאופי הציוד) וביטוח אחריות מקצועית מטעם המתאמן. כמו כן, יש לוודא שהביטוח שבו בוחרים מקפיד על 2 הדגשים הבאים: סכום הביטוח צריך להיגזר מסך הפעילות העסקית ולהתאים למספר המתאמנים במכון/בחוג (קיים הבדל בין אם מדובר ב30 מתאמנים ובין אם מדובר ב150 מתאמנים).

מבטחים וחושבים קדימה

רבים שעוקבים אחר אבנר הייזלר בדה מרקר כבר מבינים שתפיסתו העסקית טוענת שעסקה יש לבצע רק לאחר שרואים את כל התמונה בשלמותה, כולל 3 צעדים קדימה. מכאן שאין זה רק מספיק לעשות ביטוח ייעודי למדריכי פילאטיס, אלא בין היתר הכרחי להכין התראה לגבי מועד פקיעת הביטוח, ובהתאם לדאוג שהפוליסה ממשיכה לסבב נוסף מבלי שנוצרים חורים. רק כך ניתן לוודא שלא מתקיימים אימונים ללא ביטוח ייעודי.

סוגי ביטוחים מיוחדים שראוי להכיר

ביטוח פילאטיס מכשירים

מכשירים רבים משולבים במהלך אימוני הפילאטיס. לרוב מדובר במכשירים פשוטים, אך גם הם עשויים להוביל לחבלה, אם בעקבות חריגה מהוראות המדריך ואם בעקבות מצב התחזוקה של המכשירים. מכאן שבין היתר רצוי לוודא שגם הציוד הייעודי מבוטח.

פוליסה מצומצמת

בין היתר ניתן לעשות ביטוח צד שלישי לצד ביטוח חריג שמוריד מסדר היום אחריות מקצועית. אומנם יותר זול, אך פותח פתח ליותר תביעות אפשריות.

עבור מדריך פילאטיס שכיר ועצמאי

חשוב לדעת שהמחיר של הפוליסה מושפע ממגוון משתנים קבועים, אך מגוונים. בין היתר מחיר הפוליסה מושפע מאופי האימון (למשל מאוד משנה האם מדובר באימון של נשים הרות), מהוותק של המאמן, מכמות המתאמנים, מההיסטוריה הביטוחית, מגיל המתאמנים וכמובן מאופי האימון ומקיומם של פרמטרים קיצוניים. עוד נציין שאם עובדים תחת מכון כושר, רצוי לוודא שהמכון מבוטח בצורה ייעודית, כזו שתסיר אחריות במקרה ומתאמן ייפצע במהלך האימון. הנקודה היא שאין להניח שקיים ביטוח תביעת אחריות מקצועית וביטוח צד שלישי, אלא מומלץ לוודא זאת. במקביל, אם הסטטוס הוא מדריך עצמאי, חובה לעשות ביטוח אחריות מקצועית, כולל ביטוח צד שלישי.

פוליסת צד שלישי ללא אחריות מקצועית

בשורה התחתונה יש להבין שביטוח מדריכי פילאטיס נועד להגן על המוניטין ועל הפרנסה. מספיקה תאונה קטנה  (למשל החלקה על הרצפה) כדי להגיש תביעת נזיקין, כלומר אם הביטוח אינו בנמצא, המאמן (או המכון) עשוי לעמוד מול קשיים משמעותיים שיאיימו על קיום העסק. מכאן שאם מראש רוצים להיות רגועים, יש להבין שממש כפי שלא מתחילים אימון לפני שעושים חימום, כך גם לא מריצים את העסק לפני שבוחרים בביטוח המתאים ביותר, וכדי להבין מהו הביטוח המתאים ביותר מוטב לקבל ייעוץ מקצועי שבוחן בקפידה את סך המשתנים.